Stefanović: Nema ozbiljnije terorističke pretnje za Srbiju

Vesti 02. jul 201711:55 > 11:57
N1

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da u ovom trenutku za Srbiju "ne postoji ozbiljnija teroristička pretnja", ali da građani treba da znaju da je bezbednosni sistem zemlje uvek aktivan.

Stefanović je, posle vežbe Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) na beogradskom aerodromu, poručio da MUP danonoćno radi na tome da na svakoj tački Srbije odgovori na svaki izazov, „od borbe protiv organizovanog kriminala do terorističkih dejstava“.

Pripadnici SAJ izveli su pokaznu vežbu rešavanja terorističkih otmica aviona i autobusa, a Stefanović je rekao da je to samo deo aktivnosti jedinice kao „mogući odgovor za svako ugrožavanje bezbednosti Srbije“.

Kako je istakao, SAJ nije jedina u MUP koja se bavi pitanjem suzbijanja terorizma i ekstremizma, jer i u Upravi kriminalističke policije postoji odeljenje čiji je to posao.

Mnogo više toga se dešava u preventivnom delovanju policije, ali o tome se ne obaveštava javnost, ukazao je Stefanović i dodao da se o tom detaljima ne govori kako se ne bi ugrozili životi pripadnika MUP koji te aktivnosti sprovode.

Stefanović je najavio da će za SAJ do kraja godine biti nabavljena nova oklopna vozila, oprema i uniforme.