Novi dan o evrointegracijama i Estoniji na čelu EU

Vesti 30. jun. 201714:32 > 14:37
Podeli:
Izvor: N1

Estonija preuzima šestomesečno predsedavanje Evropskom unijom. Ona će na tom mestu zameniti Maltu tokom čijeg je predsedavanja Srbija otvorila četiri pregovaračka poglavlja.

Čemu Srbija može da se nada u predstojećem periodu kada je reč o evrointegracijama, da li će Estonija, kao članica Evropske uije jasno opredeljena za proširenje, ubrzati taj proces ili će pitanje usaglašavanja zajedničke spoljne i bezbednosne politike Srbije i Evropske unije, posebno u odnosu na Rusiju, biti kamen spoticanja? O tome u temi jutra razgovaramo sa Milenom Lazarević, programskom direktorkom Centra za evropske politike.

Štampu u Novom danu lista i aktuelna društveno-politička dešavanja komentariše novinarka Biljana Lukić.

Predstavljamo vam knjigu „Filmska muzika u SFRJ – između politike i poetike“. Naša gošća biće autorka Maja Vasiljević.

Kao simbol leta u Beogradu u toku je međunarodni festival Dani orgulja, koji traje sve do 6. jula. 6. jula. Večernji koncerti održavaju se u Katedrali Blažene Djevice Marije, a prateći programi, koncerti za najmlađe i majstorske radionice u okviru Letnje škole orgulja, u Muzeju nauke i tehnike. Šta vas sve tamo čeka za Novi dan govori Damjana Njegić iz muzičke redakcije Kulturnog centra Beograda.