Stefanović: Verujem da uskoro imamo ubicu Milana Pantića

Vesti 19. jun. 201718:21 > 18:25
Podeli:
Izvor: FoNet/MUP

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se intenzivno radi na rasvetljavanju ubistva novinara Milana Pantića iz Jagodine, i da veruje da će se uskoro znati "naredbodavac i ubica".

„Intezivno se radi na tom slučaju. Prikupljaju se svi dokazi. Želim da verujem da ćemo uskoro imati i naredbodavca i ubicu“, rekao je Stefanović za Radio-televiziju Vojvodine.

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić izjavio je ranije da je policijska istraga u slučaju ubistva novinara Milana Pantića iz Jagodine okončana 16 godina posle ubistva, a da su imena osumnjičenih nalogodavaca i izvršilaca „sa teritorije Beograda i Jagodine“ dostavljena tužiocu.

Matić je ranije kazao da je istraga pokazala da su prikupljeni dokazi za naručioce, da su rasvetljeni njihovi motivi i da je Pantić ubijen 2001. upravo zbog svog novinarskog rada i istraživačkih tekstova o korupciji i kriminalu u Jagodini i tom delu Srbije.

Novinar Milan Pantić, u to vreme dopisnik „Večernjih novosti“, ubijen je 11. juna 2001. godine ispred svoje zgrade u Jagodini, udarcem tupim predmetom u glavu.