Beogradski advokati i dalje međusobno ratuju

Vesti 19. jun. 201718:23 > 19:26
Podeli:
Izvor: N1

Podele i međusobna optuživanja u Advokatskoj komori Beograda i dalje se nastavljaju.

Dok je struja oko bivšeg predsednika komore Slobodana Šoškića u ponedeljak izvršila primopredaju dužnosti, druga grupa, okupljena oko Jugoslava Tintora, navodi da je petnaestak NN lica rano jutros provalilo u prostorije Komore koje su u prethodnih mesec dana bile u njhovom posedu.

Advokat Vladimir Gajić preuzeo je dužnost koju je ranije obavljao Slobodan Šoškić praćen aplauzima, ali i zvižducima i dobacivanjem.

Gajić navodi da se nada da će Komora krenuti putem stabilizacije odnosa: „Ono što ja želim da prekinem to je haos koji je vladao do sada u komori“.

Haos međutim za sada ne prestaje. Advokati okupljeni oko Jugoslva Tintora navode da ne mogu da uđu u prostorije koje su koristili:

„Ono što se ovde desilo je strašno a to je da je noćas u tri ujutru grupa od 15 nepoznatih lica, huligana upalo na ova vrata i fiztičlki iz prostora koje je držalo novoizabrano legalno rukovodstvo akb izbacilo ljude nasilono na ulicu. Strašna je stvar da se noćas ovde desila advokatska Savamala“.

„To jednostavno nije tačno. Niko nije upao. To je obezbeđenje koje radi na osnovu ugovora sa advokatskom komorom. Tačno je da je dolazila patrola iz policije Starog grada koji su obavili jedan razgovor sa predstavnicima obezbeđenja i pošto nije bilo nikakvih problema partola je napustila lice mesta“, navodi Gajić.

Sukob beogradskih advokata traje već godinama. Nezadovoljna stanjem u Komori jedna struja organizovala je skupštinu 13. maja na kojoj je za predsednika izabran Jugoslav Tintor. Staro rukovodstvo ne priznaje te rezultate, već samo izbor Vladimira Gajića na skupštini 10 juna.