Mali: Promenada najlepša u Evropi, uskoro i kaskadne terase

Vesti 18. jun 201712:47 > 12:51
Podeli:
Izvor: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da će "Kaskadne terase" u okviru projekta "Beograd na vodi" biti završene za dve nedelje, a da će krajem 2018. i početkom 2019. godine biti preuređena i promenada od Beogradskog sajma do Ade Ciganlije.

Mali je posle obilaska radova na izgradnji projekta „Kaskadne terase“ na Savskoj promenadi kazao da se na tom prostoru grade i pešačke staze na kosini i obaloutvrde.

„Želimo da ovu promenadu, koja je već sada najlepša u Evropi, spustimo do Save kako bi Beograđani i gosti prestonice mogli da uživaju u lepotama ove reke. Nastavićemo sa radovima na obaloutvrdi sve do nove kule Beograd i oni će biti završeni u roku od dva meseca, a naredne godine nas očekuje produženje promenade od kule Beograd do Beogradskog sajma“, najavio je Mali.

On dodaje da će krajem 2018. i početkom 2019. godine biti preuređena i promenada od Beogradskog sajma do Ade Ciganlije.

Izvor : Beoinfo

„Ceo potez promenade od Beton hale, 25. maja, pa sve do Ade Ciganlije biće završen do 2019. godine i to će biti prelepa slika Beograda. Promenada će biti nekoliko kilometara duga i biće pravo mesto za uživanje“, ocenio je Mali.

Što se tiče projekta novog Savskog mosta, Mali je rekao da će on biti završen do kraja godine, a da će radovi na izgradnji početi u drugoj polovini 2018. godine.

„Taj most će biti još jedan simbol Beograda i potpuno će se uklopiti u ambijent ‘Beograda na vodi’, biće nov i moderan“, kazao je Mali, dodavši da radovi na „Beogradu na vodi“ teku po planu, kao i da će se uskoro videti radovi iznad zemlje za još dve stambene kule, i za novi tržni centar, za koji je rekao da će biti najveći na Balkanu.