Ko su batinaši, ko traži sendvič, a ko je pijanica

Vesti 16. jun 201717:30 > 19:15
Izvor: N1

Pojedini događaji sa polaganja zakletve Aleksandra Vučića danima su tema u medijima. Tako je priča o mladiću za koga je predsednik u četvrtak rekao da je pokušao da izazove "najteže moguće incidente" u danu njegove zakletve, pokazavši fotografiju na kojoj se vidi da izgleda kao pijanac, u petak je dobila rasplet.

Reč je o Marku Radosavljeviću, koji za N1 kaže da je na fotografiji predstava u kojoj je glumio.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je napade na novinare, ali ne i primenu fizičke sile prema onima koji su na dan njegovog polaganja zakletve došli da, kako je rekao, provociraju i izazivaju nemire, a da je reč o provokatorima, pokazao je na fotografijama.

„To je jedan od dosovskih batinaša koji je i tog dana na ulicama bio i koji je sprečavao ljude, ja mu ne znam ime, da vam pravo kažem. To je jedan od dosovskih batinaša i taj dan je bio na ulicama i pokušavao da izazove najteže moguće incidente. A ostalo će da utvrde nadležni organi“, kazao je Vučić.

Nisam ni dosovski batinaš, ali ni pijanac, poručuje čovek sa fotografije, Marko Radosavljević. Kaže da je učitelj u osnovnoj školi, član DS-a, i da se više od deset godina amaterski bavi glumom.

Dodaje da nerede nije izazivao, već je na skupu izrazio ustavom zagarantovano pravo – svoje mišljenje. Na snimku s Jutjuba, vidi se međutim, kako dobacuje Vučićevim pristalicama: „Može neki senvič za mene molim vas, bravo građani prvog reda, bravo građani prvog reda, bravo, uspeli ste u životu“.

Za fotografije na kojima je predstavljen kao pijanac Radosavljević navodi da su sa predstave u kojoj je glumio pre nekoliko godina. Potez predsednika u kojem je, kako kaže javnosti predstavio njegovu privatnost ocenjuje kao sulud i kao nameštaljku:

„Sa najviše instance on napada i kleveće protiv jednog običnog građanina svoje zemlje samo zato što je, eto, ispao nepodoban po njegovom mišljenju, tako da je meni to potpuno suluda priča, ja ne znam da li su se tom čoveku pomešali neki lončići sa šerpama i poklopčićima u glavi“.

Fotografiju su inače prethodnih dana objavljivali pojedini tabloidi, uz precizne informacije u kojoj osnovnoj školi Radosavljević radi kao učitelj. Zbog toga će, kaže podneti tužbe: „Mene je sadašnji predsednik primorao da podnesem prijavu i protiv njega. Sad ljudi neki misle svašta o meni, ja moram da se pravdam i roditeljima i deci, moram da objašnjavam situaciju odakle je sve to, da je to sve iskonstruisano, izbačeno iz konteksta i slagano“, kaže Radosavljević.

Kontratužbu protiv Radosavljevića najavljuju iz Srpske napredne stranke, zbog kako su naveli, „provociranja, izazivanja nereda i nemira“ na skupu podrške koji je SNS organizovao na dan kada je Aleksandar Vučić polagao predsedničku zakletvu.