Radosavljević: Tužiću Vučića zbog pokazivanja fotografije

Vesti 16. jun 201714:40 > 14:42
Izvor: E-stock/Darja Balsic

Marko Radosavljević najavio je da će tužiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer je na konferenciji za novinare pokazao njegovu fotografiju iz predstave u kojoj je kao glumac amater igrao pijanca. Vučić je Radosavljevića nazvao "dosovskim batinašem".

Radosavljević je rekao da će predsednika Srbije tužiti za uvredu časti i duševnu bol i dodao da će tužiti i medije koji su objavili tu fotografiju.

Aleksandar Vučić je u četvrtak na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije, govoreći o napadima na novinare i građane na dan njegovog polaganja zakletve, pokazao fotografiju na kojoj jedan mladića sedi i pije iz flaše, rekavši da je on jedan od „dosovskih batinaša“, koji su provocirali ljude na skupu podrške koji je organizovala Srpska napredna stranka 31. maja.

„Evo to je ovaj. Evo ja da vam pokažem. To je taj čovek. To je jedan od dosovskih batinaša koji je i tog dana na ulicama bio i koji je sprečavao ljude… ja mu ne znam ime, da vam pravo kažem. To je jedan od dosovskih batinaša i taj dan je bio na ulicama i pokušavao da izazove najteže moguće incidente. A ostalo će da utvrde nadležni organi“, rekao je Vučić pokazujući sliku.

Radosavljević je posle toga na svom Fejsbuku naveo da je Vučić iskoristio njegovu fotografiju sa „predstave, na kojoj glumi pijanicu“, predstavljajući ga kao „nepodobnog“.