Pajtić: Vlast rizikuje nastavak evrointegracija

Vesti 06. jan 201508:18 > 08:21
N1 info

Aktuelna vlast rizikuje nastavak evrointegracija time što ne sprovodi ono što je ugovoreno Briselskim sporazumom, smatra lider DS Bojan Pajtić.

On u intervjuu za “Danas” takođe tvrdi da predsednik Srbije Tomislav Nikolić, svestan sadržžine Briselskog sporazuma, pokuššava da se nizom izjava distancira od Vlade i priđe biračima SNS-a koji su iznevereni pričama o ulasku u EU i saradnji sa Zapadom.

„Vlada će ponovo ignorisati predlog Nikolića kao i proššli put, a on će pričati kako je ipak neššto ponudio. Time će svi zajedno zamajavati oba dela biračkog tela –i onaj proevropski i onaj evroskeptični. Ovo nije niššta drugo sem jošš jednog igrokaza u režžiji SNS-a u kome se uloge dobrog i loššeg policajca menjaju u zavisnosti od toga ko je publika“, naveo je Pajtić, komentariššući izjavu predsednika Srbije da bi građani pre bili siromaššni nego ššto bi pristali na priznanje Kosova.

Prema njegovim rečima, DS je podržžala Briselski sporazum jer je on značio i nastavak evropskih integracija.

„Ova vlast sada rizikuje nastavak integracija time ššto ne sprovodi ono ššto je tim sporazumom ugovoreno. Posledica takvog ponaššanja je i poraz koji je Vlada dožživela time ššto u proššloj godini nisu otvoreni pregovori, a ššto je još gore, u zaključcima Saveta EU iz decembra proššle godine se i ne pominje kada bi moglo biti otvoreno prvo poglavlje“, ocenio je lider demokrata.