Prevrnuo se autobus, povređeno sedam osoba

Vesti 05. jan. 201514:02 > 14:05
Podeli:
Izvor: N1 info

Vozač i šest putnika povređeno je danas oko 11 časova kada se na regionalnom putu Arilje -Visoka prevrnuo autobus čačanskog "Autoprevoza".

Pet putnika je nakon ukazane lekarske pomoći pušteno na kućno lečenje, dok su vozač i jedan putnik zbrinuti u Opštoj bolnici u Užicu. Doktor Goran Plazinčić iz Doma zdravlja Arilje rekao je da je od sedmoro povređenih, jedino vozač bio uklješten između sedišta i vrata.

„Priklještena mu je bila desna potkolenica, izvučen je do saniteta i zdravstveno je zbrinut“, rekao je on.

Plazinčić kaže da je petoro povređenih pušteno na kućno lečenje, budući da imaju lakše kontuzione povrede u različitim delovima tela.

„Nakon ukazane pomoći dvoje putnika je zbog dalje dijagnostike preveženo u užičku bolnicu u pratnji lekara“, kazao je on i dodao da ništa ne ukazuje da su životno ugroženi.

Vozač autobusa i jedan putnik koji su zbrinuti u Opštoj bolnici Užice nisu zadobili teške telesne povrede i nisu životno ugroženi, izjavila je direktorka užičke bolnice Jelena Raković Radivojević.

„Vozač ima iščašenje ramena, dok je putnik zadobio prelom potkolenice i čeka da mu se urade dalje analize“, kaže Rakovićeva.

Direktor čačanskog „Autoprevoza“ Aleksandar Petronijević rekao je da je sa puta skliznuo prigradski minibus i dodao da nema teže povređenih.

„Pretpostavljamo da je uzrok ove nezgode poledica na putu i velika količina snega. Međutim, prema informacijama sa kojima raspolazemo u nezgodi nema teže povređenih“, kazao je Petronijević.

Uviđaj je u toku.