Novi dan o dečijem trefikingu, gošća i Maja Divac

Vesti 25. maj. 201715:16 > 20:38
Podeli:
Izvor: N1

Gosti u Novom danu u petak su Ivana Radović iz organizacije Astra, povodom Međunarodnog dana nestale dece, a štampu će prelistavati Maja Divac, urednica u Produkcijskoj kući "Mreža".

Jedan od najvećih roditeljskih strahova je nestanak deteta. Postoje mehanizmi da se takvi slučajevi preduprede, policije širom sveta neprestano rade na poboljšanju mehanizama pokrete, vlade se trude da poboljšaju zakone, međutim, to i dalje nije dovoljno da bi se sprečile otmice i dečiji trafiking. Obeležen je Međunarodni dan nestale dece i tim povodom gošća naše teme jutra je Ivana Radović iz organizacije Astra.

Štampu u Novom danu lista i aktuelna dnevno politička dešavanja komentariše Maja Divac, urednica u Produkcijskoj kući „Mreža“.

Festival „Mirdita, dobar dan“, tradicionalno godišnje predstavljanje kulturne i društvene scene Kosova u Beogradu, biće održan od 31. maja do 3. juna u Domu Omladine. Tim povodom naša gošće su Anita Mitić iz Inicijative mladih za ljudska prava i Jana Vujić, koordinatorka festivala.

Brazilski džiu-džicu je kontaktna borilačka veština koja koristi bliski kontakt i polugu tela za pronalaženje najboljeg rešenja kako bi savladala protivnika i okrenula borbu u svoju korist. Trenirajući brazilski džiudžicu učite da rešavate zadatke na najefektivnije načine.

Naučićete da konstruktivnije razmišljate kroz probleme, kao i da svoje borbeno znanje primenite u svakodnevnoj životnoj borbi poput skidanja kilograma, ličnih odnosa, samopouzdanja i mnogobrojnih stresnih situacija sa kojima se susrećemo. Tajne ove veštine otkriva nam Danijel Brajčić, glavni trener Gejsi Baha Srbija.

Vrlo često umemo da primetimo kako su nam prljavi parkovi, reke, ulice, ali nekada nismo ni svesni da mi sami umemo da ih naružimo. Zato je bitno da imamo kolektivnu svest o tome koliko je važno voditi računa o životnoj sredini, prostoru u kojem živimo. Kompanija SBB je pokrenula upravo zato kampanju za promenu svesti građana o odnosu prema životnoj sredini.

Naziv kampanje je „Ne prljaj. Nemas izgovor!“. O akciji koja je nedavno održana u okviru ove kampanje razgovaram sa Jovanom Lukić, direktorkom korporativnih komunukacija SBB-a, glumcem Dejanom Lutkićem, i Milicom Mijailović, učenicom 11. razreda Internacionalne škole „Prima“.

Tvitove u rubrici N1 Net bira i komentariše Marija Pecić, na Tviteru @ascoolaskimdeal.