Vulin: Ne znam ništa o kupovini glasova Srba u Hrvatskoj

Vesti 24. maj. 201715:43 > 15:49
Podeli:
Izvor: Tanjug / Sava Radovanović

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da ne zna ništa o tome da je građanima Srbije koji su organizovano išli na lokalne izbore u Hrvatsku, plaćeno da glasaju za određene kandidate i liste.

On je na otvaranju „Sajma za treće doba“ na pitanje novinara o pisanju medija da građani iz Srbije organizovano odlaze na glasanje u Hrvatskoj i da im je plaćeno da glasaju za određene kandidate i liste, rekao da ne zna ništa o takvom kretanju. 

„Znam da su brojna zavičajna udruženja organizovala da ljudi odu tamo i ispune svoje građansko pravo, ali nekorektno je povezivati korišćenje tog prava sa bilo kakvim novcem“, istakao je Vulin. 

Zagrebačka RTL televizija sinoć je emitovala prilog o tome da je njihova novinarka razgoivarala s hrvatskim Srbima koji žive u Srbiji i na izbore u Hrvatskoj dolaze organizovano i glasaju za onoga ko im plati. To je otkriveno pošto je autobus pun Srba iz Hrvatske ostao „zaglavljen“ na autobuskoj stanici u Obrovcu, zbog sukoba između dve srpske liste jedna odbila da plati troškove.

Predsednik srpskog Nacionalog veća i potpredsednik SDSS-a Milorad Pupovac je za N1 rekao je SDSS nije plaćala dolazak Srba na glasanje i da su navodi o kupovini glasova na izborima u Hrvatskoj u organizaciji te stranke „laž“.