Sudija Majić: U pravosuđu će se desiti pobuna

Vesti 10. maj. 201714:44 > 14:50
Podeli:
Izvor: N1

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je da "kada premijer ili neko drugi unapred kaže da je neko 'najveći kriminalac' ili 'najveći tajkun' koga smo u Srbiji imali, to je jasna poruka u kom pravcu je poželjno dalje postupanje" i da očekuje da će se protiv takvog stanja pobuniti samo pravosuđe.

„Ljudi vide gde je realno sva moć u ovom društvu, nije potrebno biti matematičar da spojite dva i dva i da razumete da postoje dva puta, jedan je šumom, drugi je drumom. Ako kreneš ‘drumom’ i shvatiš poruke, dočekaćeš penziju. Ako hoćeš ‘šumom’, zabasaj pa ćeš da vidiš šta će da bude. Jedini put koji ja vidim je da pobuna protiv ovakvog stanja nastupi iznutra, iz samog pravosuđa. Ja sam siguran da će to početi da se dešava, ti procesi moraju da krenu“ rekao je Majić za NIN.

On je naveo da se „mikro koraci već dešavaju i da sve više sudija i tužilaca prepoznaje da je ovakvo stanje neizdrživo ponižavajuće“. 

„Osećaju da više ne mogu sami sebe da pogledaju u ogledalu ako ne pokušaju da na mikro planu menjaju stvari. To jesu mikro pomaci, za sada nevidljivi golim okom, ali se dešavaju. Do pre izvesnih godina sam verovao da ne može baš još mnogo gore, na žalost nisam bio u pravu. Imali smo mi obrte i u mnogo težim istorijskim trenucima. U jedan od takvih obrta verujem kada je o pravosuđu reč. Definitivno“, rekao je Majić.