Srbija podržala egipatsku kandidatkinju za direktora UNESCO

Vesti 10. maj 201712:36 > 12:40
Podeli:
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Srbija je podržala egipatsku kandidatkinju za generalnog direktora UNESKO Muširu Katabu zbog prijateljskih odnosa naših zemalja u prošlosti, kao i zbog odličnih odnosa koji su nam potrebni da bismo izgradili bolju budućnost za naše građane, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa Muširom Katabom.

Još jedan razlog za podršku je taj što Egipat ume da gleda na sve strane sveta i da razume druge kulture na pravi način, dodao je Nikolić.

Kataba je uručila Nikoliću pismo predsednika Egipta Abdela Fataha el Sisija, u kome je izražena zahvalnost Srbiji na podršci kandidaturi Mušire Katabe za generalnog direktora UNESKO.

Nikolić je istakao da Srbija već godinama „vodi bitku protiv besmislenih nastojanja da se takozvano Kosovo primi u članstvo Uneska i izrazio nadu da će izborom gospođe Katabe argumenti Srbije po tom pitanju biti sagledani na pravi način“.

Kandidatkinja za generalnog direktora Uneska Mušira Kataba zahvalila je Nikoliću na podršci i obrazložila svoj budući program rada.

Ona je poseban akcenat stavila na značaj obrazovanja i istakla da će se, ukoliko bude izabrana za generalnog direktora, zalagati da se u budućem radu UNESKO veliki značaj posveti ovom segmentu delovanja te organizacije, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.