Priština: Đuriću bio dozvoljen boravak na Kosovu

Vesti 09. maj 201715:44 > 15:46
Podeli:
Izvor: N1

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova dozvolilo je direktoru Kancelarije Vlade Srbije za Kosovu i Metohiju Marku Đuriću da nekoliko sati boravi na Kosovu kako bi učestvovao na svečanostima poovodom Dana pobede, izjavio je savetnik ministra spoljnih poslova Kosova Bašmir Džemaj.

„Ministarstvo Kosova dalo je dozvolu da direktor takozvane kancelarije za Kosovo Marko Đurić boravi nekoliko sati u Mitrovici. Izgleda da Đurić nije stvarno želeo da uđe na Kosovo koliko da stvori pozorište na granicama Kosova i da izjavljuje u medijima da mu je trebalo da čeka desetak minuta na Jarinju“, kazao je Džemaj za prištinske medije.

On je rekao da Ministarstvo spoljnih poslova Kosova neće dozvoliti ucene niti prihvatiti ultimatum oko vremenskih rokova pošto se njegove odluke zasnivaju na zakonima, Ustavu Kosova i sporazumu iz Brisela o dozvoljavanju međusobnih poseta.

Đurić je ranije danas saopštio da je odluka Prištine da mu ne dozvoli da na Dan pobede nad fašizmom poseti Kosovo sraman potez i ozbiljan udarac procesu normalizacije odnosa.