Božović: Stefanović zloupotrebljava unutrašnju kontrolu

Vesti 09. maj 201714:43 > 16:43
Podeli:
Izvor: N1

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović izjavio je da će izneti materijalne dokaze o tome da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zloupotrebljava unutrašnju kontrolu policije, kako bi se, prema njegovim rečima, razračunavao sa policajcem koji je vršio svoju dužnost i priveo sina Zvezdana Jovanovića.

Božović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da Stefanović podmeće lažne iskaze koji ne idu u korist Daliboru Karanoviću i dodao da će sutra te tvrdnje o zloupotrebi unutrašnje kontrole potkrepiti materijalnim dokazima.

„Nebojša Stefanović zloupotrebljava svoju funkciju, institucije i medije. Mi nemamo vladu, mi imamo klan“, rekao je Božović.

On je pozvao sve policajce i policijske i vojne sindikate da podržale Karanovića, kao i da „ne ćute, ne okreću glavu i da se izjasne“.

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić je rekao da Božović iznosi besmislice i gluposti, da bi dobio „naslov u agencijskim vestima ili mali stubac u dnevnoj štampi“ i da širi mržnju, a da ne zna ništa o procesu unutrašnje kontrole koji se trenutno vodi.

Podsetimo, N1 je objavila da je policajac Dalibor Karanović iz Bačke Palanke suspendovan pošto je priveo sina Zvezdana Jovanovića, pravosnažno osuđenog za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića. Pre nego što je policajac suspendovan Jovanović je poslao pismo ministru Stefanoviću i tražio od njega da „zauzda besne pse iz redova MUP-a u Bačkoj Palanci“ i da mu ne diraju porodicu.

Božović je juče izjavio da Stefanović treba da podnese ostavku jer je stao na stranu Zvezdana Jovanovića, a ne na stranu policajca koji je radio svoj posao.

Nakon toga, državna sekretarka u Ministarsvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je da je Božović izneo neistine u vezi s privođenjem Nemanje Jovanovića i zatražila od Božovića da se zbog toga izvini javnosti.

LDP: Pretnje rezultat sakrivanja istine o ubistvu Đinđića

Liberalno demokratska partija ukazala je da se već godinama od ubica premijera Zorana Đinđića prave heroji, a sam atentat se relativizuje.

„Već 15 godina niko sem LDP-a ne traži i ne insistira na otkrivanju političke pozadine ubistva Zorana Đinđića. Na taj način je omogućeno da se ubica Zorana Đinđića danas javlja iz zatvora i ponaša se na način na koji ne bi mogao niko ko se nalazi na slobodi, preteći ministru policije“, saopšteno je iz LDP-a povodom događaja u Bačkoj Palanci.

„Te pretnje, rezultat su sakrivanja istine o tome ko je zapravao stajao iza atentata na Zorana Đinđića i zašto se ubicama i ratnim zločincima dopustilo da i dan-danas imaju moć da destabiliziju državu i društvo“, ukazano je iz LDP-a.

Ocenjeno je i da se odgovonost traži u Đinđićevim najbližim saradnicima i zemljama Zapadne Evrope u čije vrednosti je verovao, zbog čega je i ubijen.