Dan uživo o novom premijeru i imenovanju Zorana Babića

Vesti 05. maj 201714:48 > 14:52
Podeli:
Izvor: N1

U maju 2017. doći će do rotacije na najvišim funkcijama u državi. Aleksandar Vučić najavio je da će krajem meseca preuzeti funkciju predsednika, a javnost do tada očekuje da čuje ime novog premijera.

U Danu uživo govorimo o tome koje će ga obaveze sačekati i hoće li pozicija premijera u potpunosti pasti u senku koja će se pružati sa Andrićevog venca? To je tema za naše goste – Mihaila Crnobrnju iz Evropskog pokreta i Dušaa Spasojevića, docenta Fakulteta političkih nauka.

Vlada sa odlazećim premijerom na čelu imenovala je Zorana Babića za vršioca dužnosti direktora Koridora. U Danu uživo analiziraćemo šta će tom problematičnom javnom preduzeću doneti bivši šef poslanika naprednjaka.

Pratimo situaciju u regionu. U Hrvatskoj početak raspleta – HDZ saopštio da ima većinu u hrvatskom Saboru za smenu. S druge strane, u Makedoniji i dalje tenzije zbog nemogućnosti formiranja Vlade te zemlje.

Francusku u nedelju očekuje drugi krug izbora. Evropa i dalje strahuje od eventualne pobede desničarske kandidatkinje Marin Le pen iako centrista Emanuel Makron vodi po anketama. Poslednjeg dana kampanje za Dan uživo govori dopisnik kanala France 24 Loran Ruj.