Vojni orkestri prodefilovali Beogradom i Nišom

Vesti 22. apr. 201718:38 > 18:46
Podeli:
Izvor: Tanjug/ Rade Prelić

Obeležavanju Dana Vojske Srbije pridružili su se i Vojni orkestar Niš i Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije, koji su prodefilovali ulicama Niša i Beograda, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako se navodi, defile Vojnog orkestra Niš je nastupio na tri lokacije u gradu, a građani su imali priliku da uživaju u marševima i koračnicama „Marš na Drinu“, „Moja domovina“, „Vojvoda Stepa Stepanović“ i brojnim drugim.

U Beogradu, defile je počeo na ulasku u Knez Mihailovu ulicu izvođenjem Marša na Drinu, a tokom defilea, Reprezentativni orkestar Garde je izveo još sedam kompozicija. Svečani defile je završen na Kalemegdanu.

Počasna paljba

Po naređenju predsednika Republike Tomislava Nikolića, a u prisustvu velikog broja građana, na Savskom šetalištu na Kalemegdanu, sa deset plotuna iz šest artiljerijskih oruđa, izvedena je popodne počasna paljba povodom Dana Vojske Republike Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Počasnom plotunu je prethodilo svečano podizanje državne zastave uz himnu Srbije, „Bože pravde“ i „Marš na Drinu“, u izvođenju Reprezentativnog orkestra Garde.