Nišlije i Subotičani ne odustaju od protesta

Vesti 19. apr. 201720:17 > 21:57
Podeli:
Izvor: N1

Stotinak Nišlija, učesnika "Protesta protiv diktature", okupilo se u sredu, 14. put na Trgu kralja Milana, 15. protest u Subotici.

Zbog kiše i hladnoće demonstranti su odustali od protestne šetnje centralnim gradskim ulicama, već su samo otišli do Gradske kuće, gde su poručili da neće odustati od „maratona koji su počeli da trče“.

„Moramo da istrajemo zbog naše dece. Ukoliko mi sada odustanemo, oni će jednog dana morati da rade isto ovo“, izjavila je jedna studentkinja.

Kazala je da se građani ne mogu da pomire s tim da se stranim investitorima plaćaju subvencije od 9.000 evra po radnom mestu, a da radnici u tim fabrikama primaju platu od 200 evra.

Za četvrtak u 18 časova najavljen je novi protest na centralnom niškom trgu.

Grupa mladih okupila se na 15. protestu „Protiv diktature“ u centru Subotice i poručila da su će istrajati u protestima.“Okupljamo se i dalje i istrajni smo“, kazao je jedan od govornika i pozvao one koji ostavljaju komentare u subotičkoj grupi „Protiv diktature“ da izađu i kažu šta misle i dodao da „ne priznaje fejsbuk komentare i fejsbuk pamet“.

Demonstranti su u Subotici večeras uz muziku duvali u pištaljke i uzvikivali „Vučiću, lopove!“ i „Nećemo sendviče!“. Za četvrtak je najavljeno novo okupljanje ispred zgrade Narodnog pozorišta u 19 časova.