Kragujevac spreman da privremeno preuzime RTK

Vesti 19. apr 201717:19 > 17:21
N1

Gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić poručio je da će Radio televizija Kragujevac, čija je privatizacija raskinuta u januaru, moći da opstane, ali sa manjim brojem zaposlenih i moraće sebe da izdržava i bude likvidna.

Na sastanku koji je inicirala delegacija zaposlenih i sindikata „Nezavisnost“ RTV Kragujevac, Nikolić je rekao da emitovanje programa te medijske kuće ne može da bude obnovljeno sve dok se ne namire dugovanja za dozvole REM-u.

On je najavio da je Grad Kragujevac spreman da, u skladu sa izmenjenom Uredbom, uputi zahtev Vladi za privremeno preuzimanje kapitala RTV Kragujevac, ali tek pošto se u preduzeću realizuje državni socijalni program za dobrovoljni odlazak zaposlenih iz preduzeća.

Predstavnici zaposlenih i sindikata RTV Kragujevac zatražili su od Nikolića i pisane garancije, na osnovu ranije datih usmenih obećanja, da će Grad svim zaposlenima, i onima koji ostaju, i onima koji odlaze iz preduzeća, obezbediti isplatu zaostalih zarada.

Prema navodima učesnika sastanka, gradonačelnik je odbio da potpiše sporazum po kome će grad preuzeti takve obaveze, a umesto toga on je potvrdio da će u toku dana sačiniti pismo o namerama u vezi sa daljim koracima za sanaciju stanja u RTV Kragujevac.

Glavni poverenik sindikata „Nezavisnost“ u RTK Goran Antonijević rekao je novinarima posle sastanka da, kako sada stvari stoje, zaposleni u toj medijskoj kući koji nisu primili 11 zarada neće primiti ni dinar još najmanje mesec ili dva.