Opštinama sa najviše fiskalnih računa uručene nagrade

Vesti 19. apr 201716:46 > 16:50
Podeli:
Izvor: Fonet/Naled

Liderima 12 opština čiji su građani bili najaktivniji u slanju fiskalnih računa i slipova u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" uručena su priznanja za doprinos borbi protiv sive ekonomije i nagrade koje podrazumevaju postavljanje zona sa besplatnim internetom.

Internet zone koje će biti besplatne tokom narednih 15 meseci, a koje će postaviti Telekom Srbija, dobiće Bela Palanka, Dimitrovgrad, Plandište, Bela Crkva, Golubac, Sečanj, Žitište, Rakovica, Svrljig, Bački Petrovac, Prokuplje i Titel.

Te zone će se prostirati u krugu od 150 metara i omogućiće povezivanje do 300 korisnika, i imaće priključke za punjenje mobilnih telefona i LED osvetljenje.

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović je uručujući priznanja dobitinicima rekao i da će pet prvoplasiranih opština dobiti po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, koje je izdvojila Vlada Srbije za opremanje ili rekonstrukciju objekata od opšteg interesa poput škola, bolnica, vrtića ili drugih javnih ustanova koje gradajni izaberu.

Ožegović je podsetio da je u nagradnoj igri poslato više od 8,5 miliona koverata sa fiskalnim računima i slipovima čija je vrednost procenjena na 70 milijardi dinara, od kojih je direktan prihod budžeta veći od devet miliona evra.