Đurić sa predstavnicima Euleksa o situaciji na Kosovu

Vesti 19. apr. 201713:07 > 13:09
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dimitrije Goll

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas u Beogradu sa visokim predstavnicima Euleksa povodom napada na Srbe i pretnji nasiljem koje dolaze iz ekstremnih političkih i verskih krugova u pokrajini, saopšteno je iz ove kancelarije.

Đurić je zatražio preduzimanje konkretnih odlučnih mera kojima bi se sprečilo ugrožavanje bezbednosti ljudi i imovine i sprečilo dalje pogoršanje bezbednosnih prilika na Kosovu i Metohiji.

Direktor kancelarije je danas telefonom razgovarao i sa direktorkom Odeljenja za zapadnu Evropu, zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj službi za spoljne poslove Angelinom Ajhorst o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i perspektivama dijaloga Beograda i Prištine.

On je naglasio ključni značaj sprovođenja postignutih sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština za nastavak procesa dijaloga i normalizacije odnosa, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Zbog učestale napade na Srbe na Kosovu, gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić naložio je da se zaustave radovi na mostu preko Ibra.