Trenutno nema opasnosti od izlivanja reka i poplava

Vesti 19. apr. 201710:49 > 13:08
Podeli:
Izvor: Tanjug / Jaroslav Pap

Prema informacijama koje je N1 dobio iz Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), situacija na rekama je mirna odnosno trenutno nema opasnosti od izlivanja reka i poplava.

13.04 – I u Valjevu su potvrdili da je Kolubara ispod nivoa redovne odbrane od poplava i da nema opasnosti od izlivanja. Kako kažu, manje je bilo padavina nego što je najavljeno.

11.26 – Kako je potvrđeno za N1 u Štabu za vanredne situacije opštine Obrenovac, situacija sa rekom Kolubarom nije kritična. Reka je u koritu, nema padavina, pa samim tim i opasnosti od poplava.

11.01 – Na teritoriji grada Kruševca bez problema. Zapadna Morava, kao i svi bujični potoci su pod kontrolom i ispod nivoa redovne odbrane od poplava.

Sneg u Novom Sadu:

10.36 – Na teritoriji Čačka i Kraljeva, Zapadna Morava ne pravi probleme. Naime, ispod je nivoa redovne odbrane od poplava. U tim gradovima ne očekuju veće probleme.

10.26 – Kako N1 saznaje, na području Zapadne Srbije, zbog snega ima manjih problema na usevima. Na pojedinim mestima došlo je do smrzavanja jagode i do lomljenja grančica maline.

8.28Na Zlatiboru ima i do 30 cm snega, dok na planini Jelica oko 10 cm.

Izvor : FoNet/TV FoNet