Čučković: Bez doma je 300 građana

Vesti 31. dec. 201409:10 > 09:15
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dragan Stanković

Obrenovac se danas ne razlikuje od drugih gradova u Srbiji, zahvaljujući podršci koju je dobio za obnovu, rekao je predsednik ove opštine Miroslav Čučković i poručio sugrađanima da ne brinu o završetku preostalih objekata koji su bili uništeni u majskim poplavama.

„Sad imamo javni poziv za popravku svih kuća od poda do plafona, koju finansira Evropska unija, za sve koji su dobili državnu pomoć to je dodatna stimulacija“, rekao je on za RTS.

Podsećajući da je 11.500 Obrenovčana u maju napustilo domove i da su imali ozbiljna oštećenja u kućama, Čučković je rekao da je danas njih još 300 u kolektivnim centrima, a to su oni koji su imali probleme sa stambenim pitanjem i pre poplave.

Govoreći o izgradnji novih kuća, on je naveo da je „blizu 100 ljudi ili dobilo novac ili se uselilo u svoje nove kuće, a poslednji koje useljavamo biće oni koji su dobili kuće od francuske vlade“.

Čučković je izjavio da su te kuće već su završene i „formalno će biti predate 15. januara, uz prisustvo zvaničnika francuske države“.

„Srbiji hvala, bila je uz nas, svaki stanovnik koji je mogao je pomogao“, rekao je čučković i kao poruku za 2015. istakao da „treba da budemo solidarni i brinemo se jedni o drugima“.

A kakva je situacija u Obrenovcu ovih dana možete pogledati u prilogu našeg novinara Đorđa Naskovića koji je ovo mesto posetio 30. decembra.