Nova stranka: SNS i Vučić vladaju nasiljem

Vesti 30. dec. 201412:57 > 13:00
Podeli:
Izvor: N1

Opoziciona Nova stranka optužila je vladajuću Srpsku naprednu stranku i premijera Srbije Aleksandra Vučića da vladaju uz pomoć nasilja.

U saopštenju se navodi da Vučić i tokom gostovanja u medijima nastavlja „teror nad poslanicima opozicije“ i otvoreno pokazuje mržnju prema svim političkim protivnicima.

„Verbalno nasilje je nastavio prozivajući narodne poslanike, pre svega predsednika Nove stranke (i bivšeg premijera) Zorana Živkovića, pretećim i uvređujućim tonom, nedoličnim za premijera jedne države“, navodi se u saopštenju.

Prema Novoj stranci, nasilje Vučića i SNS ne završava se na verbalnom nivou.

„Jedan od najsvežijih primera je fizičko nasilje kojem su pribegli članovi SNS-a u Mionici, kada je član Demokratske stranke brutalno pretučen. Očigledno je da vladajuća većina, od predsednika Vlade do poslednjeg člana, nasilje koristi kao metod vladanja, unoseći u Srbiju atmosferu linča i straha“, navodi se u saopštenju NS.

Nova stranka je navela da je takvo ponašanje neće sprečiti da se bori za demokratizaciju države i da će svim legitimnim metodama sprečavati „povratak mračnih devedesetih, kada su Srbijom vladali učitelji današnjih vlastodržaca“.