Vučić: Strpite se još dve godine, biće nam bolje

Vesti 29. dec. 201422:14 > 22:27
Podeli:
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Premijer Aleksandar Vučić poručio je da plate i penzije u Srbiji više neće biti smanjivane i apelovao na građane da se strpe još dve godine, jer će tada moći da vide prve pozitivne rezultate.

Tada će građani moći da analiziraju šta su nam donele mere fiskalne konsolidacije koje sprovodimo, rekao je Vučić gostujući na RTS-u.

„Videćete na šta će Srbija ličiti za pet godina, a videćete i na šta će ličiti zemlje koje nisu imale hrabrosti da istrpe političke pritiske i kritike“, rekao je Vučić.

Govoreći o stranim investicijama, premijer je kazao da nikada neće odustati da investitorima nudi subvencije kakve im niko neće ponuditi u zemljama regiona samo da bi investirali u Srbiju, iako ćemo, kako je rekao, tu imati problem sa EU.

„Zbog subvencija ima 100 hiljada ljudi posao“, rekao je Vučić i dodao da je neophodno jačanje privatnog sektora i da je neophodno ljude naučiti da rade 365 dana.

Srbija jeste zemlja nedovoljno razvijenog kapitalizma u kojoj, nažalost, nije prihvaćena tržišna privreda u pravom smislu te reči.

Dačić ima poverenje u Vladi

Premijer Vučić kaže da se nije čuo sa liderom radikala Vojislavom Šešeljom posle puštanja iz Haškog tribunala, mada ne bi imao problem da to učini i dodao da ne očekuje da bude zatraženo njegovo hapšenje.

Premijer Aleksandar Vucić izjavio je da ima dobre odnose sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, kao i da dok god je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u Vladi, znači da ima njegovo poverenje.

Vučić je rekao da su njegovi odnosi s Nikolićem dobri, da razgovaraju o svim problemima, da ne moraju uvek isto da misle, da nikada nisu isto ni mislili, ali da su prijatelji i da ga veoma pogađaju kampanje koje se vode protiv njega (Nikolića) i njegove porodice.

Na pitanje da li može da ga zaštiti od tih napada Vučić je zapitao kako to može da uradi kada je i njegovog brata „izubijala policija“ a onda se „neki smeju i kažu gde mu je lična karta“.

„Neka nas udaraju, mi smo tu da primamo udarce, naše je da brinemo o Srbiji“, rekao je Vučić.

Kako je rekao, nije brata postavio ni na kakvo visoko mesto niti je ikakav funkcioner kao što je lider DS postavio svoju sestru u ambasadu u Italiji, iako nije znala italijanski jezik.

Na pitanje o poverenju Ivici Dačiću Vučić je rekao da SNS ima lagodnu većinu u parlamentu, ali i dodao da dok je Ivica Dačić u vladi znači da uživa njegovo poverenje, a da ako u vladi ne bude značiće da više ne uživa to poverenje.

Privatizacija rešenje za sport

Aleksandar Vučić kaže da je jedino rešenje za srpski sport privatizacija, ali da on nema snage da se bori sa tim.

„Nemam snage da se borim s tim. Priznajem poraz, mislim da je jedino rešenje za srpski sport privatizacija“, rekao je Vučić.

On je naveo da ima zainteresovanih za fudbalske klubove Crvena zvezdu i Partizan, a da su za Partizan bili zainteresovani vrhunski nemački klubovi.

„Nemoćan sam to da rešim, jer sam potpuno sam po tom pitanju. Niko ne sme da im kaže ništa, jer se svi plaše šta će neko da im kaže na sledećoj utakmici“, rekao je Vučić.

Govoreći o Crvenoj zvezdi, premijer je rekao da je rukovodstvo kluba izašlo s predlogom da 51 odsto ostane navijačima, a da se 49 odsto proda nekome ko će da uloži 50 miliona evra.

„Na to sam se samo nasmejao. Na to bih mogao da odgovorim pitanjem koje bi bilo neučtivo i zato neću to da učinim“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da država jednako pomaže i Partizan i Crvenu zvezdu.

Napad na članove DS više nikada ne sme da se dogodi

Premijer Aleksandar Vučić najoštrije je osudio napad na odbornika DS-a u Mionici tokom održavanja prevremenih lokalnih izbora i poručio da to više nikada ne sme da se ponovi.

Izvor : Wikipedia

„Kao predsednik vlade to neću dozvoliti i za to neko mora da odgovara. To nikada i nigde ne sme da se dogodi“, rekao je Vučić i dodao da je zbog toga trebalo još juče oštrije reagovati.

On je rekao da je zbog toga trebalo oštrije reagovati još juče. Upitan zašto se izbori u svakoj palanci održavaju uz tenzije, Vučić je rekao da to nije tačno, već da se to dogadja tamo gde je DS.

„DS nije skupila potpise i nije učestvovala na izborima“, rekao je i dodao da problema nije bilo, na primer, u Lučanima gde je SNS prošla lošije nego u Mionici.

Želim ljude koji drugačije misle

Aktuelna vlada ima istorijsku šansu da od Srbije napravi modernu zemlju, izjavio je premijer, koji je zadovoljan radom svojih saradnika, ali očekuje i da taj tim bude proširen ljudima koji drugačije misle.

Kao primer je naveo Sonju Liht ili Ivana Vejvodu, rekavši da je reč o ljudima koji mogu da doprinesu poboljšanu imidža Srbije.

Izvor : N1

„Na pristojan način sa njima razgovaram, meni nije teško da kažem da sam kriv i da sam nešto pogrešio, ali se trudim da radom i marljivošću i iskrenom posvećenošću, postignem rezultate“, rekao je premijer.

Njega lično, kaže, ne interesuju praznici i gotovo ništa drugo osim rezultata na kraju.

Citirajući Ruzvelta, koji je rekao da postoje samo oni koji kritikuju i koji će svemu da pronađu manu, koji tvrde da bi uvek uradili bolje, a niko ništa ne radi, te Pabla Pikasa koji je rekao da ko želi nešto da nauči i da uradi uvek će načhi načina, premijer kaže da ne želi izgovore.

Ipak, priznao je da vlada nema plan o broju državnih službenika i dodao da je to jedina njena slaba tačka.