Vučić sa ženama o alimentaciji i starateljstvu, Ceca podrška

Izbori 28. mar. 201717:39 > 22:00
Podeli:
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić obećao je danas ženama da će ako pobedi na izborima one biti jednako tretirane kao muškarci, da niko neće moći da ih maltretira i da će se svim srcem boriti za njih.

Vučić se u Sportskom centru „Šumice“ u Beogradu obratio publici koju su skoro potpuno činile žene, a na ulazu su ih dočekale i crvene ruže. Gosti skupa, na kojem su učesnice iz publike postavljale pitanja, bili su i pevačica Svetlana Ražnatović i njen kolega Željko Samardžić.

Lider SNS je rekao da žene u životu i politici „biraju po odgovornosti, a ne po lepoti“ i da su na osnovu tog kriterijuma prepoznale ko njihovu zemlju vodi na mnogo bolji način.

„Strašno je glupo reći da žene glasaju za nekoga samo zato što je lep“, rekao je Vučić.

Kako je naveo, žene uviđaju ozbiljnost situacije, manje su sebične od muškaraca, više gledaju u budućnost i brinu o potomstvu. Prema njegovim rečima, žene više vode računa i o ekonomskoj stabilnosti države, pa ih i više od muškaraca zanima i više cene činjenicu da u martu državna kasa neće imati nikakav minus.

„Imaćemo više sredstava za plate u javnom sektoru i za penzije“, rekao je Vučić.

Dodao je da u junu na snagu treba da stupe i propisi koji će sprečiti nasilnike da se, kako je rekao, iživljavaju nad ženama.

Vučić je kritikovao muškarce koji ne plaćaju alimentaciju posle razvoda i rekao da „ne zna da li može da ih nazove muškarcima“. Rekao je da deca treba da pripadnu majkama u slučaju razvoda i nagovestio i da je to rekao „jednom svom prijatelju“.

„Bar na jednog je to delovalo, pa su deca vraćena majci“, rekao je Vučić.

Izvor : Tanjug/Zoran Žestić

U jednom trenutku Vučić je konstatovao da su u publici i gradski menadžer Goran Vesić i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i upitao ih „šta će oni među hiljadama žena“. Posle aplauza on je konstatovao: „Zato vama ne dodaju ono ‘pederu’ kao meni“.

Žene iz publike pitale su Vučića i da li mu je neka žena bila inspiracija.

„Ja sam samo običan muškarac koji je za žene uvek bio zainteresovan u svakom pogledu, za razliku od tebe Vuline, uvek sam bio fasciniran ženama koje su posvećene svom poslu i marljivo rade“, rekao je Vučić.

Vučić je upitan i o omiljenim knjigama i piscima, a odgovorio je da sada češće čita knjige o ekonomskim, pravnim, istorijskim i političkim temama i ima manje vremena za beletristiku.

Pevačica Svetlana Ražnatović danas nije pevala, ali je okupljenim ženama rekla da za Aleksandra Vučića glasa zbog toga što ga zna duže od 20 godina, zna njegovu porodicu i zna kakav je čovek.

„On mnogo radi i mnogo toga je učinio i to je čovek kojem treba da budemo vetar u leđa. Da ga podržimo“, rekla je Ražnatović i kao poruku uputila stih jedne pesme: „Isuse, daj mu lavlje srce“.