Obradović: Svi kandidati da overe ostavke kod notara

Izbori 27. mar 201712:48 > 12:53
sc

Mislim da je pošteno prema svim građanima Srbije, da izađete sa svojim predsedničkim programom, da građani znaju za šta glasaju, i overite svoje ostavke, koje će se aktivirati, ako to obećanje ne ispunite, rekao je na konferenciji za medije u Čačku, predsednički kandidat Dveri Boško Obradović.

„Moja unapred overena ostavka, je potez, koji se prvi put desio u novijoj političkoj istoriji Srbije, i koji je uradio jedan predsednički kandidat. Mislim da je vreme da naša politička scena postane primer ozbiljnog i profesionalnog upravljanja državom, a ne rijaliti šou. Prvi put jedan predsednički kandidat unapred podnosi ostavku, overenu kod javnog beležnika i obavezuje se da svaki građanin Srbije može ovu ostavku da aktivira nakon šest meseci, ako ne ispuni svoja obećanja. Ovo što sam uradio je revolucija na srpskoj političkoj sceni“, rekao je Obradović.

Predsednički kandidat Dveri je dodao, da je to dokaz, da iskreno želi da radi u interesu svoje otadžbine, da služi svom narodu i da na politiku gleda veoma ozbiljno.

„Verujem da je građanima Srbije dosta slušanja lažnih obećanja, praznih priča i velikih reči, koje se nikada ne ispune.Ni jedan predsednički kandidat, nikada do sada, nije bio spreman, da obeća šta će uraditi i da to što je obećao proverimo nakon šest meseci. Ja sam spreman. Da li ste i Vi?“ upitao je Obradović.

On je pozvao sve predsedničke kandidate, da učine isto, i da kažu šta će tačno uraditi u prvih šest meseci mandata i da overe ostavke kod javnog beležnika.

„Ako to ne urade, ako na to nisu spremni, onda je jasno da daju lažna obećanja“, zaključio je Boško Obradović.