Stamatović: Vlast hoće da uništi poljoprivrednike

Izbori 27. mar. 201709:56 > 17:39
Podeli:
Izvor: N1

Predsednički kandidat Milan Stamatović je tokom posete vojvođanskom selu Čeneju u razgovoru sa tamošnjim paorima izjavio da aktuelna vlast ne misli na seljaka i ne pomaže razvoj poljoprivrede, već ima nameru da potpuno uništi individualne poljoprivrednike jer ne haje za vapaj seljaka.

„Zarad tuđeg interesa, ima nameru da primeni sporazum sa EU po kome će stranci od 1. septembra moći da pokupuju svu najbolju srpsku zemlju“, rekao je on.

„Samo “slepci“, kako ih vi Vojvođani zovete, ili raspikuće, kako mi Zlatiborci kažemo, prodaju zemlju – pravi domaćini nikada ne otuđuju svoje oranice koje im donose prinose i obezbeđuju osnovne uslove za život „, rekao je Stamatović i dodao da iste muke muče i vojvođanskog i šumadijskog seljaka i da „Vučićev režim želi da zatre sve male poljoprivredne proizvođače jer očigledno ima interes da protežira samo velike strane sisteme i misteriozne tajkune“.

„Obećavam svim našim seljacima i farmerima da ćemo im vratiti dostojanstvo i da ćemo pokrenuti domaću proizvodnju, jedino tako možemo državu izvući iz ove ekonomske krize, kako mladi ne bi napuštali svoja sela i odlazili iz zemlje“, istakao je Stamatović i pojasnio da je država dužna da stvori sve preduslove za život na selu i obezbedi sigurnost za duži vremenski period.

Stamatović posetio Hilandar

Stamatović je posetio danas Hilandar gde je govorio o „duhovnim izvorima kojer predstavljaju srpsku žilu kucavicu“.

„Naš duhovni izvor su Sveta gora i naš Hilandar, naše privremeno okupirano Kosovo i velika, slovenska, pravoslavna Rusija. To su srpske žile kucavice i za takvu politiku došao sam na Svetu Goru i u manastir Hilandar, da zatražim blagoslov od igumana manastira, oca Metodija“, izjavio je Stamatović.

Stamatović ističe da će Srbima i Srbiji biti bolje tek kada potpuno obnove „svoj Hilandar“.

„Svoje duhovno ishodište, ali i manastir čuvarkuću srpskih državnih i nacionalnih tapija jer gradeći ponovo Hilandar, već više od decenije posle požara, gradi se i nova budućnost i prosperitet Srbije. Nismo se hvalili time, ali mi Zlatiborci smo dugogodišnji donatori i prijatelji manastira koga su podizali Sveti Sava i njegov otac, Stefan Nemanja, potonji Sveti Simeon Mirotočivi, a opština Čajetina jedina je opština koja je 2013. godine pomogla obnovu Hilandara“, rekao je Stamatović.