Stamatović: Želim da našem narodu bude kao na Zlatiboru

Izbori 26. mar. 201722:44 > 22:49
Podeli:
Izvor: N1

Kandidat za predsednika Grupe građana "Za Zdravu Srbiju" Milan Stamatović rekao je da se za tu funkciju kandidovao da bi pomogao narodu Srbije da bude bolje.

Tokom predstavljanja kandidata na Drugom programu RTS, Stamatović je rekao da želi da postavi Srbiju na četiri osnovna stuba koji se koriste u svim razvijenim državama sveta a to su, po njegovim rečima – nacija, vera, kultura i tradicija.

On je rekao i da želi da demantuje navode premijera Srbije Aleksandra Vučića da nema svoj program i naveo da ima mnogo toga da ponudi srpskom narodu.

Kako je rekao kandidaturom i učešćem u kampanji želi da pokaže da i u maloj sredini može da se napravi rezultat i dodao da je od „devastiranog“ mesta opština Čajetina postala jedna od najuspešnijih lokalnih samouprava.

„I to je razlog zašto sam se ja kandidovao da našem narodu bude kao što je na Zlatiboru“, kazao je on i rekao da želi da iskustva sa lokalnog nivoa želi da prenese na predsednički.

Stamatović je naveo da predsednik, između ostalog, može da savetuje, da predlaže i da neke zakone vrati iz procedure i da sve to može da utiče da se popravi ugled Srbije, njena ekonomija.

On je za sebe kazao da nije autsajder i da misli da će biti jedno od najvećih iznenađenja ovih izbora.

Stamatović je ispred sebe tokom predstavljanja držao ispred sebe drveni krst koju su mu poklonila deca iz Kninske krajine, za koji je rekao da ga obavezuje da kaže da se „vredi i može boriti“.

On je rekao da će njegov izborni štab biti u Čajetini, a ne u Beogradu i da mu je žao što je kampanja kratka i nefer.

Stamatović je kazao da se radi na tome da formira novu političku partiju – Za zdravu Srbiju.