Obradović: Biću srpski predsednik

Izbori 26. mar 201715:46 > 15:47
Dveri

Predsednički kandidat Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović poručio je u Kraljevu da "ne želi da bude ni NATO, ni briselski, ni MMF predsednik Srbije, već srpski predsednik".

To podrazuumeva, rekao je, da će biti predsednik svih građana Srbije, ali i svih Srba u okruženju i dijaspori, da će biti onaj koji će obnoviti ulogu Srbije kao matične države.

Srbija će, obećao je, obezbediti građanima koji žive van Srbije državljanstvo, srpski pasoš, priviligije, olakšano biračko pravo i privilegije za one koji žele da se vrate u Srbiju i ovde ulože svoj kapital i znanje.

„Umesto za strane investitore, omogućićemo podsticaje za ulaganje Srbima iz dijaspore, građani će u meni imati srpskog predsednika, a Beograd će biti prestonica svih Srba sveta“, istakao je Obradović.

On je naveo nekoliko ključnih razloga zbog kojih veruje da će ući u drugi krug predsedničkih izbora i da tada može da pobedi Aleksandra Vučića.

Obradović veruje da je svojim skupštinskim nastupima dokazao da je prava opozicija aktuelnoj vlasti, a podsetio je i da su Dveri otvorile najveću političku aferu u novijoj istoriji Srbije – Dveriliks.

„Ušao sam u direktan obračun sa političkom mafijom“, kaže Obradović i podeća da je predložio formiranje antikorupcijskog tima pri Savetu za nacionalnu bezbednost, kao i krivično gonjenje onih koji su opljačkali Srbiju, donošenje zakona o ispitivanju porekla imovine svih političara i tajkuna i strožu kaznenu politiku za one koji počine krivično delo na državnoj funkciji.

„Jedini sam političar u novijoj političkoj istoriji Srbije koji je pre izbora kod javnog beležnika overio ostavku ukoliko za šest meseci ne ispuni svoja predizborna obećanja“, istakao je Obradović, pozivajući druge predsedničke kandidate da urade isto ili da se povuku.

Ako nijedan drugi kandidat nije spreman isto ovo da učini, dodao je, to je razlog zašto građani Srbije treba da glasaju za mene.

Predsedničkog kandidata vladajuće koalicije i aktuelnog premijera Vučića Obradović je nazvao velikom političkom kukavicom „zato što ne sme da izađe na direktan TV duel“.

„Juče sam ga ponovo zvao na TV duel zato što je uticao na predsednika opštine Pećinci da otpusti Draganu Milićević, ženu koja me je primila u svoj dom prilikom posete njenom poljoprivrednom gazdinstvu“, kaže Obradović.

Dragana Milićević radila je kao geronto domaćica, koja je brinula o 65 najstarijih građana opštine Pećinci. „Kažnjena je zato što je podržala moju predsedničku kandidaturu i ukazala na propast srpskog sela“, smatra Obradović.

„Vučić je hrabar samo kada se obračunava sa ženama, ali ne i da izađe na direktan televizijski duel i videćete da do kraja ove predsedničke kampanje neće smeti da izađe ni na jedan direktan TV duel“, poručio je Obradović u Kraljevu.