Popović: Kao predsednik, nedeljno bi obilazio manja mesta

Izbori 25. mar 201722:55 > 22:55
FoNet/Zoran Mrđa

Kandidat za predsednika Srbije i funkcioner Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović izjavio je u subotu uveče da je potrebna promena politike da Srbija ponovo postane slobodna zemlja i prestane da juri za Evropskom unijom.

On je predstavljajući se kao predsednički kandidat na Drugom programu Radio-televizije Srbije rekao da Srbija treba da sprovodi svoju politiku i spoljnu i ekonomsku.

„Da sprovodi spoljnu politiku o neutralnosti i sarađujemo sa svima u meri u kojoj to nama odgovara bez davanja naše slobode. A ekonomska politika da se vodi bez MMF-a i da se prestane sa politikom jurenja i slepog slušanja EU koja ne daje nikakve rezultate“, rekao je Popović.

On je kazao da sa takvom politikom treba prestati mirno raskidanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU i sklapanjem bilateralnih sporazuma sa EU i državama koje su njene članice.

Po njegovim rečima, Srbija mora da razvija privredu, a to ne može sve dok je pod EU.

Na pitanje kako bi sarađivao sa Vladom Srbije on je kazao da je kohabitacija normalna stvar, i da nije ni u čemu sporna.

„Ko god negira kohabitaciju negira sadašnji Ustav Srbije“, kazao je Popović.

On je rekao da bi kao predsednik Srbije jednom nedeljno bio u manjim mestima širom Srbije i slušao građane koji su to problemi koji ih tište.

„Bio bih advokat tim ljudima“, rekao je Popović.

On je kazao da bi se kao predsednik zalagao za zakon o zaštiti ćirilice i naveo da mu je žao što dok je bio ministar nauke nije insistirao na donošenju tog zakona.