Pregovori Ministarstva i advokata okončani neuspehom

Vesti 29. dec. 201415:28 > 19:11
Podeli:
Izvor: N1

Advokatska komora Srbije saopštila je da su, nakon dve sedmice i sedam održanih sastanaka stručnih timova Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde, pregovori završeni potpunim neuspehom, zbog, kako navode, stava Ministarstva pravde da ne prihvata nikakve izmene.

Ministarstvo pravde tokom pregovora nije iskazalo spremnost za izmene Zakona o javnom beležništvu i pratećih zakona, iako su zahtevi Advokatske komore Srbije zasnovani na poštovanju ustavnosti, zakonitosti i garantovanih ljudskih i građanskih prava građana Srbije, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik AKS Dragoljub Đorđević.

PROČITAJTE JOŠ:

Advokati smatraju da pravni argumenti koje su izneli tokom pregovora, nisu ni na koji način opovrgnuti od strane Ministarstva pravde niti je na njih dat bilo kakav pravno argumentovan odgovor.

Advokatska komora Srbije ocenjuje da odgovornost za neuspeh pregovora snosi isključivo Ministarstvo pravde.

“Motivi Ministarstva pravde da istrajava na održanju povreda Ustava i zakona nalaze se izvan prava, što direktno vodi daljem urušavanju pravnog sistema Republike Srbije, ljudskih i građanskih prava”, poručuje se u saopštenju AKS.

S druge strane, u Ministarstvu se nadaju nastavku pregovora jer je, kako kažu, ostala samo jedna sporna tačka. Gde je „zapelo“ u pregovorima dve strane, saznajte u prilogu Nikole Radišića: