Stamatović: Nisam ukrajinski špijun, niti Đukanovićev čovek

Izbori 25. mar 201714:15 > 14:18
N1

Kandidat za predsednika Srbije Milan Stamatović pozvao je opozicione predsedničke kandidate koji su, kako je rekao, na meti "propagandnog štaba" predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića da upute zajednički protest međunarodnoj i domaćoj javnosti i institucijama.

Stamatović je pozvao prvenstveno predsedničke kandidate Sašu Jankovića, Vuka Jeremića i Boška Obradovića, navodeći da osim što su svi oklevetani na ličnoj osnovi „izborni proces u ovoj predizbornoj kampanji je najneregularniji od 1990. godine“.

„Jedan je oklevetan da mu je žena vođa narko klana, jedan drugi da je ubio svog druga pre 25. godina, treći da je špijun CIA“, kazao je Stamtaović, a saopštio njegov kabinet.

Naveo je da se neregularnost izbornog procesa ogleda u medijskom odnosu zastupljenosti kandidata, jer je 92 odsto za Vučića, a samo 8 odsto za preostale kandidate.

Stamatović je najavio da će uskoro formirati političku stranku, koja će zasnovanu na timskom biti jedinstvena u Srbiji, po tome, što će se, od Zlatibora širiti prvo po unutrašnjosti Srbije, a onda polako ulaziti i u Beogradu.

„Iako još delujemo kao udruženje građana, mi smo već na vlasti ili učestvujemo u vlasti u pet lokalnih samouprava“, rekao je Stamatović.

Optužio je predsedničke kandidate Nenada Čanka i Luku Maksimovića, poznatijeg kao Ljubiša Beli Preletačevića, „da rade za Vučićeve interese i da imaju zadatak da izbore predstave kao cirkus u kome je samo Vučić ozbiljan kandidat i da usmere sve glasove ka njemu kao jedinom garantu opstanka Srbije“.

„U poslednja dva dana na udaru sam propagandnog štaba Aleksandra Vučića koji me je označio kao ukrajinskog špijuna i vođu mafijaškog Đukanovićevog klana na Zlatiboru, možda baš zato što sam jedini u ovoj kampanji jasno i glasno govorio da predsednik (Rusije Vladimir) Putin ne sme da primi Vučića pre 2. aprila jer je mnogo puta obmanuo Ruse i da iza scenarija tzv. pokušaja državnog udara u Crnoj Gori, kao Milov saučesnik, stoji Aleksandar Vučić lično“.

Stamatović je na konferenciji za novinare na Zlatiboru pokazao dopis iz Ambasade Ukrajine navodeći da je „upravo zato što je jedini u Srbiji zvanično primio delegaciju Vlade (ruskog) Krima, ‘zaradio’ protest iz ovog diplomatskog predstavništva”.