Svečani prijem novih policajaca ispred Palate Srbija

Vesti 25. mar. 201711:54 > 12:01
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dimitrije Goll

Svečanost povodom prijema 404 nova policijska službenika u Ministarstvo unutrašnjih poslova, među kojima je 111 devojaka, održan je na platou ispred Palate Srbija u Beogradu.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić koji prisustvuje svečanosti, izjavio je da nema jake i stabilne Srbije bez bezbedne Srbije.

„Nema novih radnih mesta, nema investicija, podizanja životnog standarda ako zemlja ne može garantovati punu bezbednost svojim građanima i investitorima“, kazao je Vučić.

On je ocenio da „nije lako biti policajac“ kao i da su pripadnici policije „uvek glavna meta kriminalaca i onih koji s njima sarađuju“.

„Reformom MUP-a želimo da imamo najbolju policiju, ne samo u regionu, koja garantuje uvođenje karijernog napredovanja“, rekao je premijer navodeći da je tokom prošle godine, policija sklonila skoro četiri tone droge sa ulica gradova Srbije.

Manifestacija je nastavljena defileom pripadnika MUP-a u kome učestvuje oko 1.100 policajaca i oko 60 vozila.

Pored Vučića, prijemu novih policijskih službenika prisustvuju i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Zoran đorđević, direktor policije Vladimir Rebić.

Saobraćaj u delu Novog Beograda od ulica Antifašističke borbe do Španskih boraca biće obustavljen do 13 časova.