Vučić: Jovanov izrekao najtežu moguću uvredu ali samo jednom

Izbori 25. mar. 201711:13 > 11:19
Podeli:
Izvor: N1

Aktuelni premijer i predsednički kandidat koalicije predvođene Srpskom naprednom strankom Aleksandar Vučić ocenio je da Srbija nikad nije imala mirniju izbornu kampanju kada je reč o incidentima.

„Nigde nije bilo velikih tuča, povređenih ljudi i to je dobra tekovina. Dobro je da veliki broj kandidata može da izađe sa svojim programima, mada nisam baš mnogo čuo od tih programa, a mnogi se nisu ni potrudili da kažu šta im je program“, kazao je Vučić za televiziju Pink.

Komentarišući izjavu funkcionera SNS Milenka Jovanova koji je suprugu predsedničkog kandidata Vuka Jeremića Natašu Jeremić optužio da „upravlja narko tržištem u Srbiji“, Vučić je kazao da je to bila „najteža moguća uvreda“.

„Jovanov je napravio grešku iznerviran nastupom jednog dosovskog kandidata na Radio-televiziji Vojvodine koji je iznosio najteže uvrede na račun moje porodice. Ono što je Jovanov rekao bila je najteža moguća uvreda ali se jednom pojavila i nikad više. Odmah sam reagovao i uputio pismo izvinjenja, ali oni to ne prihvataju. Ne znam šta još hoće“, kazao je Vučić.

On je naveo da će se „do poslednjeg daha“ boriti protiv onih predsedničkih kandidata koji u Srbiju žele da uvedu „makedonski scenario“.

Ocenjujući da će „nekoliko hiljada ili nekoliko desetina hiljada glasova“ odlučiti ishod izbora 2. aprila, Vučić je naveo da predsednički kandidati koji misle da Srbija treba da odustane od evropskog puta „ne govore istinu našem narodu jer najveći broj fabrika i investicija dolazi iz EU“.

Sa Rusima o vojno-tehničkoj saradnji

Vučić najavio je da će tokom predstojeće posete Rusiji, sa zvaničnicima te zemlje razgovarati o ekonomskoj, vojno-tehničkoj i saradnji u namenskoj industriji kao i o saradnji u oblasti turizma.

Vučić je kazao da će u ponedeljak, 27. marta sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarati „u četiri oka“ kao i da će delegacija Srbije, u kojoj su ministri odbrane i rada, Zoran Đorđević i Aleksandar Vulin održati zaseban sastanak sa predstavnicima Vlade Rusije.

„Prva tema je naša ekonomska saradnja, zbog pada rublje i cena nafte i gasa došlo je do pada naše robne razmene. Razgovaraćemo o preradi voća i povrća, o ‘Agrokoru’ čiji je vlasnik postaje ‘Sberbanka’, o mogućoj saradnji u namenskoj industriji gde koristimo Kamazove šasije“, kazao je premijer.

On je najavio i da će sa ruskim zvaničnicima razgovarati o vojnotehničkoj saradnji dve zemlje. „Očekujemo uskoro finalizaciju jednog dela te saradnje. Nama ne treba samo policijska zaštita neba, zato ćemo razgovarati o nabavci protivavionskih sistema, verovatno sistema Buk“, rekao je Vučić.