Deo dijaspore tvrdi da im je onemogućeno da glasaju

Izbori 25. mar. 201710:46 > 10:50
Podeli:
Izvor: N1

Pojedini državljani Srbije koji žive i rade u Kini i u SAD optužili su srpska diplomatska predstavništva da im nisu omogućili da glasaju na predsedničkim izborima, iako su na vreme podneli prijavu.

Ti državljani Srbije tvrde da su elektronske prijave podneli na vreme, ali im je u ambasadi u Pekingu i u konzulatu u Čikagu i Njujorku rečeno da su njihove prijave primili “kada su svi rokovi za prijavu istekli”.

“Moguće je da je nastao problem sa serverom, o čemu nazalost mi nismo mogli da imamo saznanja”, naveli su iz ambasade Srbije u Pekingu.

Probleme sa serverom su, kao mogući uzrok prijavljivali i konzulati u Njujorku i Čikagu, u SAD.

Grupa državljana Srbije koji žive i rade u Kini izjavila je i pre dve nedelje da su imali velikih problema prilikom registracije za glasanje na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji u ambasadi u Pekingu i konzulatu u Šangaju.

Oni su agenciji Beta kazali da su tada saznali da nekima od njih nikakav odgovor iz ambasade nije stigao, iako su se uredno registrovali za glasanje.

Na probleme prilikom prijave za glasanje na predsedničkim izborima su se žalili i državljani Srbije koji žive i rade u Velikoj Britaniji, Kanadi, Nemačkoj, Grčkoj.