Jeremić: Poboljšati status aktivnih i penzionisanih vojnika

Izbori 24. mar. 201719:39 > 19:45
Podeli:
Izvor: Fonet

Predsednički kandidat Vuk Jeremić razgovarao je sa predstavnicima Vojnog sindikata Srbije i rekao da razume probleme pripadnika oružanih snaga, i da je neophodno poboljšati status i aktivnih pripadnika Vojske Srbije, ali i penzionisanih, saopštio je Jeremićev tim.

On je posle sastanka kazao da namerava da kao vrhovni komandant Vojske unapredi sistem bezbednosti, kako bi se vojnicima vratili čast i dostojanstvo.

Jeremić je rekao da Srbija mora biti ozbiljno pripremljena za eventualne bezbednosne izazove i da će jedan od njegovih prioriteta ako postane predsednik biti jačanje bezbednosnog i vojnog sistema u svim domenima.

„Kao predsedniku Savetnika za nacionalnu bezbednost to će mi biti apsolutni prioritet. Poslednjih pet godina sistem bezbednosti i sistem odbrane bio je poslednja rupa na svirali. To više ne sme biti tako“, rekao je Jeremić.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić rekao je da je ono što je čuo na sastanku ohrabrujuće i da vidi da bi pod Jeremićevim rukovodstvom Vojska Srbije doživela „procvat“.

„Mi smo videli da nas u perspektivi očekuje vladavina prava, unapređenje sektora bezbednosti, bezbednosni izazovi koji u značajnoj meri mogu da ugroze bezbednost građana i spokoj naših komšija, prijatelja, rođaka i dece“, rekao je Antić, a navodi se u saopštenju.

Jeremić je ocenio da je poniženje za ceo narod i za Vojsku Srbije koji su poginuli tokom bombardovanja SRJ 1999. godine to što na današnji dan, kada se obeležava godišnjica početka NATO bombardovanja, na predizbornoj konvenciji vladajuće koalicije govori nekadašnji nemački kancelar Gerhard Šreder.

„Ovo je prvi put da se ponižava srpska uniforma i to na dan kada se svi sećamo početka bombardovanja. Danas imamo situaciju u kojoj Gerhard Šreder, jedan od onih koji su naredili bombardovanje Srbije, govori na glavnom skupu vlasti“, rekao je Jeremić.