Vučić: Pošteno sam obavljao posao, ne bih uspeo bez Nikolića

Izbori 24. mar. 201718:17 > 18:22
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dimitrije Goll

Pred vas izlazim ponosan na to što sam pošteno, odgovorno i marljivo obavljao svoj posao, a to ne bih uspeo da nisam imao ovakvog predsednika Republike, rekao je premijer i predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić na predizbornom mitingu u Kombank Areni u Beogradu.

Vučić je najavljujući posetu Moskvi rekao da je Srbija na evropskom putu, ali i da je jedina evropska zemlja koja nije i neće uvoditi sankcije Rusiji.

„Obećavam da ću da se borim protiv onih koji bi Srbiju da vrate u prošlost, koji bi da sprovedu nasilje, uvedu makedonski scenario, boriću se svom snagom da sačuvamo mir i stabilnost, to je moj zavet vama. Do pobede 2. aprila“, poručio je okupljenim pristalicama.

Kada je u pitanju Kosovo, Vučić je rekao da ozbiljno misli kada kaže da neće priznati Kosovo. On je dodao da „smo spremni da razgovaramo sa Albancima i sa svima, jer su mir i stabilnost najveći ineteres Srbije“.

„Mogu, moram i hoću da stojim uspravno, jer znam ko je i šta je iza mene, nikakav strah u meni ne postoji. Nema puta bez cilja, nema lutanja i nema nazad. Došlo je vreme da pobedimo, ustanemo, radimo, ne mrzimo i da se ne plašimo“, rekao je Vučić.

On je zahvalio pristalicama na čistoj kampanji, napominjući da je stranka jednom pogrešila i da se odmah izvinila, dok drugi to ne čine.

„Neka im je prosto, neka mrze, neka njih muči i proganja“, rekao je Vučić i poručio da su „desetorica protiv nas“.

Građanima Srbie obavezao se da dužnost predsednika Srbije neće shvatati olako i da neće biti veći od nje.

„Neću od nje ništa da uzmem, a spreman sam sve da joj dam“, poručio je Vučić.

„Želim da budem predsednik svih vas, bez želje da delim, bez namere da sudim, svestan sopstvene pokornosti i podređenosti pred vama“, rekao je Vučić na mitingu podrške u Kombank areni.