Novi dan o pripremama đaka prvaka za upis u osnovne škole

Vesti 24. mar. 201714:09 > 17:13
Podeli:
Izvor: N1

Prvog aprila počinje upis prvaka u osnovne škole. Šta je važno znati pre upisa, na šta bi deca i roditelji trebalo da obrate pažnju, da li je i koliko važna psihološka priprema đaka prvaka, šta detetu pruža pohađanje državne a šta privatne osnovne škole, o tome u temi jutra govore psihološkinja u O.Š. "Svetozar Marković" Ivana Orolicki i Lidija Ruč

Politička dešavanja i druge aktuelne događaje, u pregledu štampe komentariše Milovan Jovanović, novinar nedeljnika „Newsweek“.
U Beogradu će se u utorak održati Konferencija pod nazivom „Izazovi klimatskih promena na teritoriji Beograda i Republike Srbije“. Na konferenciji učestvuju brojni domaći i strani eksperti iz oblasti zaštite životne sredine i to je povod da govorimo i o regionalnoj klimatskoj slici, predstojećim izazovima, očekivanjima, ali i zakonskoj regulativi koja je vezana za ovu oblast. Tim povodom naš gost je Mario Lukinović, predsednik Nacionalnog udruženja eksperata za zaštitu životnne sredine i sekretar pravnog fakulteta Union u Beogradu.
Jevtimije Buca Vojinović, pesnik i aforističar, taksista po profesiji, u pauzama između vožnji, beležio je svoje i tuđe dogodovštine iz beogradskih taksi vozila. U rubrici ČITAMO, predstavljamo njegove „Priče iz taksija“.
Od 28. marta do 19. aprila u Galeriji Atrijum bibilioteke grada Beograda održaće se izložba odabranih ilustracija iz nagrađenih knjiga Stilske igre i Stilske igre 2, koje je napisao Simeon Marinković, a ilustrovao Dušan Pavlić, jedan od najboljih srpskih ilustratora i likovni urednik u Kreativnom centru. Tim povodom naš gost je Pavle Zelić, pisac i kritičar.