SNS: Pamflet kojim se nudi novac za glas lažan i nepismen

Izbori 23. mar. 201717:12 > 17:14
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dimitrije Goll

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) ogradio se od pamfleta koji kruži Čačkom u kome se građanima koji glasaju za Aleksandra Vučia obećava vaučer od 5.000 dinara. Naprednjaci ističu da je svima koji su ovaj papir imali u rukama jasno da iza njega ne stoji SNS "samim tim što je tekst gramatički neispravan, nepismen, a poruka lažna".

SNS je ocenio da pred izbore brojne predsedničke kandidate „hvata panika“ i da zbog toga na sve načine pokušavaju da umanje ugled aktuelnog premijera Aleksandra Vučića i SNS.

„Najnoviji primer je pamflet koji ovih dana kruži Čačkom, u kome se građani pozivaju da iskoriste svoje biračko pravo i daju glas Aleksandru Vučiću, što nije sporno, ali se u daljem tekstu navodi da će oni koji to učine dobiti vaučer od 5.000 dinara, koji mogu da iskoriste na gradskoj pijaci. U potpisu je Gradski odbor SNS stranke“, navodi se u saopštenju.

Naprednjaci ističu da je svima koji su ovaj papir imali u rukama jasno da iza njega ne stoji SNS „samim tim što je tekst gramatički neispravan, nepismen, a poruka lažna“.

„SNS se u svom političkom delovanju, od 2008. godine do danas, nikada nije bavio mešetarenjem, kupovinom glasova, podmićivanjem i davanjem lažnih nada i obećanja“, navodi se u saopštenju SNS.