OEBS će pratiti predsedničke izbore

Izbori 23. mar. 201713:47 > 13:49
Podeli:
Izvor: Tanjug / Tanja Valič

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević izrazio je danas zahvalnost Kancelariji OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (OEBS/ODIHR) što se odazvala pozivu RIK i uključila u praćenje izbora za predsednika Republike.

U saopštenju se ističe da će u Srbiju biti upućena Misija ODIHR za procenu izbora, koja će biti usmerena na praćenje više različitih aspekata izbornog procesa – od izborne administracije, izborne kampanje i njihovog finansiranja do praćenja medija.

Na sastanku sa Misijom koja će pratiti izbore za predsednika Republike, sa zadovoljstvom je konstatovano da je Republička izborna komisija u tekućem izbornom procesu uvela niz novina čime je implementirala veliki broj preporuka ODIHR sa ranijih izbora, naveo je Dimitrijević.

OEBS/ODIHR predstavlja svakako jednog od najaktivnijih i najrenomiranijih međunarodnih aktera na planu praćenja izbornih postupaka i njihov doprinos unapređenju aktuelnog izbornog procesa je prepoznat i izvan okvira RIK, ističe se u saopštenju.