Nataša Jeremić podnela krivičnu prijavu protiv SNS i Vučića

Vesti 23. mar 201713:21 > 14:01
FoNet/Aleksandar Levajković

Advokat Vladimir Gajić izjavio je da je Nataša Jeremić, supruga predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, podnela krivičnu prijavu protiv Srpske napredne stranke (SNS), njenog lidera Aleksandra Vučića i potpredsednika SNS Milenka Jovanova zbog saopštenja u kojem je označavaju kao šefa narko tržišta u Srbiji.

Gajić je novinarima rekao da je krivična prijava podneta jer postoji osnovana sumnja da je SNS kao pravno lice izvršila krivično delo lažno prijavljivanje, Vučić za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i Jovanov za krivično delo lažno prijavljivanje.

Nataša Jeremić je prijavu podnela danas Trećem osnonom javnom tužilaštvu u Beogradu na osnovu Zakona o odgovornosti pravnih lica za izvršena krivična dela, protiv Vučića kao podstrekača u odnosu na glavnog izvršioca, a to je Jovanov, objasnio je Gajić.

„Očekujemo da će tužilaštvo brzo reagovati po ovoj prijavi“, dodao je Gajić.

Podsetimo, Nataša Jeremić je izjavila nakon optužbi da nikada nije bila u dodiru sa narkoticima, da se po prvi put u životu plaši, kao i da veruje da iza tog saopštenja stoji Aleksandar Vučić.

Vučić je ocenio da su reakcije na uvrede, koju je predstavnik SNS izrekao na račun novinarke Nataše Jeremić, pokazale da su u Srbiji na delu „licemerje najgore vrste i dvostruki aršini“ i zapitao zbog čega se te reakcije nisu javljale kada su mediji iznosili neistine na račun njegove porodice.

Šta piše u krivičnoj prijavi

U prijavi se navodi da je SNS objavila 20. marta saopštenje „Jovanov: Najveća kriminalna banda je u okruženju Vuka Jeremića na čelu sa šefom narko tržišta Natašom Jeremić“.

U razlozima sa podnošenje krivične prijave se navodi da je SNS objavila to saopštenje u nameri da za sebe ostvari političku korist, tako što će lažnim prijavljivanjem oštećene Nataše Jeremić, koja je supruga Vuka Jeremića zvaničnog kandidata za predsednika Republike na izborima 2. aprila, naneti političku štetu konkurentu na izborima.

„Time će SNS za sebe i Aleksandra Vučića kao predsedničkog kandidata SNS ostvariti političku korist“, dodaje se u prijavi.

Aktivisti i pristalice Vuka Jeremića okupili su ponovo naTerazijama, ispred redakcije Informera, kako bi izrazili negodovanje zbog napada na njihovog aktivistu u ponedeljak kada su glavnom i odgovornom uredniku Draganu J. Vučićeviću odneli kutiju sa porukama.