Stefanović: Neistine sindikata, nema zabrane za mitinge

Vesti 23. mar. 201712:30 > 12:36
Podeli:
Izvor: Tanjug / Sava Radovanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović demantovao je tvrdnju Policijskog sindikata Srbije da je pripadnicima policije zabranjeno da prisustvuju predizbornim mitinzima.

Stefanović je u pisanoj izjavi naveo da Policijski sindikat Srbije nastavlja politizaciju sindikalnog delovanja, posebno navijajući za jednog od opozicionih predsedničkih kandidata, čiju podršku imaju i na skupovima koje prave.

„Nikada zbog toga nijedan policajac nije snosio bilo kakvu posledicu, što nažalost nije bio slučaj u nekim prethodnim vremenima. Kao i uvek, pozivam predstavnike sindikata da razgovaramo o rešavanju problema koji postoje u radu ministarstva i policije, a ne o politici, jer to nije posao policije“, istakao je Stefanović.

On je naglasio da iz njegovog kabineta nikada nije dat ni pisani ni usmeni nalog o ponašanju policijskih službenika i ostvarivanju njihovih zakonskih prava vezanih za izbore, niti se ministarstvo meša u slobodnu volju bilo kog pripadnika policije ili nekog drugog dela ministarstva.

„Radi se o potpunoj neistini i obmanjivanju javnosti. Nedopustivo je da postoje pokušaji sindikata i određenih političkih stranaka da zloupotrebe policiju u izbornoj kampanji i unize rad hiljada profesionalaca koji svakodnevno rizikuju svoje živote zarad bezbednosti građana Srbije“, kazao je Stefanović i dodao da će učiniti sve da ne dozvoli takve zloupotrebe.