Napad na policajca u Malom Zvorniku

Vesti 22. mar 201716:52 > 16:53
Podeli:
Izvor: N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je u sredu u Policijskoj stanici Mali Zvornik napadnut policajac.

„Osumnjičeni A.S. (1994) je prilikom izvođenja iz prostorije za zadržavanje napao policajca i oteo mu službeni pištolj, posle čega je prilikom koškanja sa drugim policajcem koji je pokušao da ga savlada, povređen“, piše u saopštenju. ;Kako je navedeno, osumnjičeni je pištolj oteo i repetirao ga, a drugi policajac je zatim pritekao u pomoć kolegi i upozorio osumnjičenog da spusti oružje.

„Osumnjičeni se oglušio o naređenje i fizički napao drugog policajca, kome je zadao više udaraca pištoljem po glavi“, navode iz MUP-a i dodaju da je zatim u koškanju službeni pištolj opalio.

Iz MUP-a dalje ističu da je osumnjičeni savladan i upućen u zdravstvenu ustanovu, gde su mu na insistiranje lekara zbog pregleda skinute lisice. a A.S. je to iskoristio i ponovo napao policijskog službenika. A.S. je bilo određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.