Srbija pod snegom: Na Kopaoniku minus 14 stepeni

Vesti 29. dec. 201408:54 > 08:59
Podeli:
Izvor: ANADOLIJA/Medin Halilović

U Srbiji jutros u mnogim mestima pada sneg, a najhladnije je na Kopaoniku, gde je u šest časova izmereno minus 14 stepeni i gde trenutno pada sneg jakog intenziteta.

Na Crnom Vrhu su izmerena 44, a na Kopaoniku 33 centimetra snega, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sneg umerenog intenziteta trenutno pada u Valjevu, Smederevskoj Palanci, na Zlatiboru i u Kuršumliji.

Slab sneg trenutno pada u Banatskom Karlovcu, Loznici, Beogradu, Kragujevcu, na Crnom Vrhu, u Požegi, Kruševcu, Ćupriji, Nišu, Leskovcu, Zaječaru, Dimitrovgradu i Vranju.

U Loznici su izmerena 24 centimetra snega, na Zlatiboru 23, Velikom Gradištu 20, Kikindi 19, Valjevu 18, Somboru i Dimitrovgradu 17, Nišu 16, Sjenici 15, a u Novom Sadu, Kruševcu, Leskovcu i Zaječaru 12 centimetara.

Na Paliću je izmereno 11 centimetara snega, u Kikindi, Negotinu i Ćupriji 10, Kragujevcu i Smederevskoj Palanci devet, Kuršumliji osam, Beogradu sedam, Sremskoj Mitrovici i Požegi šest, Banatskom Karlovcu pet, a u Vranju četiri centimetra.

Na Crnom Vrhu i Zlatiboru temperatura vazduha jutros je iznosila minus devet, a u Somboru minus šest stepeni. U Novom Sadu, Loznici, Sremskoj Mitrovici izmereno je minus pet, a na Paliću, u Zrenjaninu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Valjevu, Beogradu i Požegi minus četiri stepena. U Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Kraljevu, Kuršumliji, Ćupriji i Dimitrovgradu izmerena su minus tri stepena. U Kruševcu, Nišu, Leskovcu i Vranju izmerena su minus dva, Sjenici i Zaječaru minus jedan, a najtoplije je u Negotinu gde je temperatura vazduha iznosila jedan stepen iznad nule.