Zbog štrajka advokata odložen nastavak suđenja Miškoviću

Vesti 29. dec. 201408:24 > 10:54
Podeli:
Izvor: N1

Početak objedinjenog suđenja vlasniku "Delta Holdinga" Miroslavu Miškoviću i ostalim okrivljenim za oštećenja putarskih preduzeća i kruševačke fabrike maziva FAM odloženo je pred Specijalnim sudom za 21. januar 2015. zbog štrajka advokata.

„Suđenje će biti održano u Palati pravde u Savskoj ulici“, rekla je Tanjugu portparol Višeg suda Branislava Puzić.

Predsednik sudskog veća koji će suditi objedinjeni proces u je sudija Maja Ilić. U prosecu u kojem je Mišković bio prvookrivljeni suđenje je vodio sudija Vladimir Vučinić.

Do spajanja ta dva postupka došlo je u prvoj polovini decembra na predlog odbrane vlasnika Nibens grupe Mila đuraškovića koji je optužen u oba slučaja.

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda usvojilo je njihov predlog jer su mahom isti optuženi u oba slučaja, kao i zato što su oba postupka u početnoj fazi izvođenja dokaza.

Oba suđenja nisu mogla da se održe od septembra zbog štrajka advokata, a njihovo prisustvo je obavezno, tako da je izvesno da će i sutrašnji pretres biti odložen.

Protiv Miškovića i Đuraškovića kao i još osam optuženih vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra.

Slučaj Nibens grupa pokrenut je pre postupak protiv Miškovića.

Mišković, njegov sin Marko i Đurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine. Pušteni su da se brane sa slobode uz jemstva od više miliona evra.