Vučić: Aktivista poginuo dok je lepio plakate

Izbori 18. mar. 201713:16 > 19:10
Podeli:
Izvor: Tanjug/Tanja Valič

Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić rekao je na mitingu u Novom Sadu da je jedan aktivista te koalicije "poginuo lepeći plakate". Kako N1 nezvanično saznaje, on je nastradao dok je pretrčavao autoput Beograd-Novi Sad kod Stare Pazove.

„Noćas je jedan od naših aktivista poginuo lepeći plakate. Milivoje Gajić. Neka mu je laka srpska zemlja“, rekao je Vučić na predizbornom mitingu.

On nije izneo više detalja o tom slučaju.

Penzije i plate veće nego ikada

Penzioneri će ove godine imati penzije veće nego ikada, a i plate će biti veće nego ikada i sve će to rasti iz godine u godinu, obećao je predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić na mitingu u Novom Sadu kojem su prisustvovali članovi njegove vladajuće koalicije, Ivica Dačić iz SPS, Rasim Ljajić SDP i Ištvan Pastor iz SVM.

Prema njegovim rečima, Srbija je danas poštovana u regionu i svetu i uspešno sprovodi ekonomske reforme, a njegovi politički protivnici to pokušavaju da pokvare lažima i ulaganjem velike količine novca. Političke protivnike nazvao je „odnarođenim delom DOS“ i poručio im da „narod na mogu da slome niti da mu naređuju“.

Izvor : Tanjug/Tanja Valič

„Od vas tražim da dobro razumete da nije država i nikada ne sme da bude na kocki“, rekao je Vučić obraćajući se svojim pristalicama i poručio da će protivnike da pobedi radom i odgovornošću.

„Potrebno nam je još malo snage i energije da pobedimo i da pokažemo šta misli narod i građani Srbije. Mislili su da se plašimo činjenice da ih je toliko kandidata protiv jednog…“, rekao je Vučić.

Podsetio je da se na današnji dan rodio knez Miloš Obrenović, za kog je rekao da je uvek patio zbog toga što ga Srbi ne vole. Dodao je da je knez Miloš to tumačio činjenicom što su Srbi sa njim počeli da pobeđuju.

Vučić kaže da je Srbija i danas počela da pobeđuje i hoće mir, ali uspeva da zaštiti svoje interese.

„Narod hoće snažnu, ozbiljnu i odgovornu srpsku državu i to ne mogu da spreče lažima i parama ni na koji način“, smatra Vučić.

Svojim pristalicama rekao je da ih mnogo voli i zahvalio za podršku.

Fratini podržao kandidaturu Vučića

Bivši šef italijanske diplomatije Franko Fratini podržao je Vučića za predsednika Srbije.

Fratini je na mitingu SNS u Novom Sadu ocenio da je zahvaljujući Vučiću, Srbija postala „stub regionalne stabilnosti“.

„Imate lidera čiji se glas uvažava u svetu, i samim tim ste i vi mnogo više uvažavani u svetu nego u prethodnom periodu. To je sve zbog vašeg premijera i budućeg predsednika Srbije. Morate svi biti svesni da sve što Aleksandar Vučić čini, ne čini zbog Brisela, nego zbog vas, zbog svog naroda, zbog Srbije“, rekao je Fratini.

Fratini je dodao da je jedan od osnovnih razloga zbog čega Vučiću toliko veruju u svetu, „to što sve što radi, radi u dobroj nameri“.