Peticija za opstanak RTK predata gradonačelniku

Vesti 16. mar 201713:17 > 13:22
N1

Zaposleni u Radio-televiziji Kragujevac, za koju je raskinuta privatizacija u januaru prošle godine, predali su gradonačelniku Radomiru Nikoliću peticiju za opstanak te medijske kuće koju je potpisalo 10.540 građana.

U peticiji se od države, Ministarstva privrede, Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave traži da da hitno u roku od 10 dana saniraju posledice „katastrofalne privatizacije i ruševina koje je iza sebe ostavio prethodni vlasnik“.

Zahtev je da se hitno pokrije blokada računa RTK, isplate plate i doprinosi, da bi ova medijska kća ponovo mogla da radi, kao i da se utvrdi socijalni program za one koji hoće da napuste preduzeće.

U peticiji se traži i da se reši problem inforisanja gradjana Kragiujevca i Šumadije, jer gradjani smatraju da nemaju dovoljno informacija o dešavanjima u njihovom gradu i regionu.

Gradonačelnik Nikolić, kojem je i uručena peticija, rekao je da razume potrebe gradjana da imaju gradsku televiziju, a to se posebno videlo u nedavnom slučaju tragedije i eksplozije u ; Kragujevačkom Tehničko-remontnom zavodu.

On je naveo i da je podneo inicijativu Vladi Srbije da se za tu medijksu kuću prenesu ovlašćenja sa Republike na Grad, privremeno do naredne privatizacije, kako bi se rešili pomenuti problemi.

Nikolić očekuje da će Vlada prihvatiti tu inicijativu.