Mihajlović: Rekla bih da se Dačić boji rekonstrukcije

Vesti 28. dec. 201410:09 > 11:03
Podeli:
Izvor: N1

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović poručila je danas da će 2015. biti godina gradnje u Srbiji i da će građani zahvaljujući preduzetnim reformama, koje će biti nastavljene i u narednoj godini, živeti bolje u 2016.

„Verujem da će 2016. biti godina u kojoj ćemo bolje živeti, jer smo mnoge reforme sproveli ove godine, a predstoje nam i u 2015. značajne stvari kao što su uvođenje elektronske građevinske dozvole, rešavanje pitanje konverzije zemljišta i druge“, naglasila je Mihajlović.

Na pitanje kako komentariše tvrdnje opozicije da Vlada nije dobro radila i da će je narod smenjivati na ulici, Mihajlović ističe da je Vlada premijera Aleksandra Vučića napravila nekoliko velikih iskoraka i donela sistemske zakone.

Vlada je prvi put napravila jasan budžet u kome se zna ko šta radi i koliko će da se troši, a predviđeno je onoliko novca koliko imamo, dodala je ona gostujući na TV Pink.

Mihajlović navodi da će 2015, zahvaljujući novom Zakonu o planiranju i izgradnji, biti godina gradnje i da će Srbija biti veliko gradilište, s obzirom da će se graditi koridori, putevi, modernizovaće se železnica, graditi novi blok u energetici…

„Razumemo predsednika DS Bojana Pajitića, on ne može da funkcioniše u uređenom sistemu, jer da je mogao on bi sistem uredio u prethodnom periodu. On i može samo da funkcioniše na ulici, ali moram da kažem da takvu želju ne može niko da mu ispuni, ne može ni deda Mraz da mu ispuni tu želju jer je prerastao te godine“, istakla je Mihajlović.

Sutra crne liste izvođača radova

Ona je poručila da će država stati iza svake dobre kompanije koja želi u Srbiji da investira novac.

„Sutra ću predstaviti crne i bele liste izvođača radova, da vidimo ko izmiruje obaveze prema državi, radnicima, ispunjava standarde i drugo“, dodala je potpredsednica vlade.

Dačić se boji rekonstrukcije

Na pitanje o rekonstrukciji vlade i izjavi ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, ona je kazala da je bivša britanska premijerka Margaret Tačar imala devet rekonstrukcija vlade tokom svoja dva mandata i da su oba bila odlična. 

#related-news_0

„Ne vidim zašto se neko boji rekonstrukcije u Srbiji ako ona donosi bolje, a rekla bih po izjavi prvog potpredsednika vlade (Dačića) da se neko boji“, kazala je Mihajlović.

„Mislim da (Dačićev) komentar uopšte nije bio dobar, on je bio premijer i zna kako se te stvari rade. Naš interes, SNS, premijera i ove vlade jeste da imamo efikasnu i vrednu vladu i ako ona može da bude efikasnija i ako bilo šta u toj vladi rekonstruišemo i promenimo naravno da nećemo čekati izbornu godinu već ćemo to uraditi ranije“. kazala je ona.

Kako je rekla, vlada zaista nije razgovarala o rekonstrukciji.