Žene u Despotovcu za 8. mart dobile varjače i nošen veš

Vesti 09. mar 201715:09 > 15:11
Podeli:
Izvor: Freeimages/orangeNess

Zaposlene u Opštini Despotovac povodom 8. marta dobile su poklon od Opštine, a u kutijama su se pored varjače, sunđera za posuđe, uložaka i tampona, nalazili i verski kalendar, Jevanđelje i nošen donji veš. Žene kažu da su ponižene poklonom, a predsednik Opštine da je jedan dao svojoj supruzi i da je ona zadovoljna.

„Dobile smo kutije koje su nevešto bile upakovane, a zapravo se radi o kutijama od cipela, a unutra otvorene četkice za zube, otvorene paste za zube, sunđeri za sudove i nošene ženske gaće. Tu je bilo i uložaka i tampona, gumenih bombona, flomastera, igračaka Sneško Belić, Jevanđelja, kapa, rukavica zimskih i šalova i varjača. Očigledno se radi o nekoj crkvenoj humanitarnoj pomoći. Mi ništa nismo tražile, a najmanje da budemo ponižene na ovaj način. Ako su već imali ideju da nam nešto poklone i jedan cvet je bio dovoljan ili da predsednik opštine popije kafu sa nama, da nas udostoji pažnje. Šokirane smo. Većina nas je odnela poklone u Crveni krst“, ispričala je za portal infocentrala.rs jedna od zaposlenih u Opštini.

Predsednik Opštine Despotovac, Nikola Nikolić, kaže da pokloni koje su podelili radnicama nisu ponižavajući.

„Paketi koje smo delili ženama za 8. mart nisu ponižavajući, radi se o humanitarnoj organizaciji ‘Ljubi bližnjeg svog’ i tu ima dosta korisnih stvari za žene. Nije nam bila namera da uvredimo bilo koga već smo želili da žene dobiju korisne poklone. Izvinjavamo se damama ako nisu zadovoljne, popravićemo se sledeće godine. I mojoj ženi sam dao paket i dopao joj se. Pre su dobijale vaučer po 5.000 dinara ali nemamo novca sada da to radimo“, rekao je Nikolić.